"Je krijgt nooit spijt van wat je niet hebt gedaan"

Hoever kun je gaan met seks voor het huwelijk?

28/09/2012"Je krijgt nooit spijt van wat je niet hebt gedaan"
Hoever kun je gaan met seks voor het huwelijk?

Hoe ver is te ver als het gaat om seksuele activiteit voor het huwelijk? Christenen zeggen tegen seks voor het huwelijk te zijn, maar in de praktijk komt het er vaak op neer dat koppels die in het huwelijksbootje stappen al wel seksuele gemeenschap met elkaar hebben gehad. Kevin de Young werd er over geïnterviewd door DesiringGod naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Our hole in our holiness'. "Ik heb mezelf die vraag gesteld toen ik verkering had. Hoever is te ver? Maar waarom stel je zo'n vraag? Omdat je een door God gegeven verlangen hebt om seksuele omgang te hebben of omdat je wilt weten hoever je kunt gaan zonder te zondigen? Hoe ver je je hand bij het vuur kunt houden zonder deze te branden?"

Kevin geeft twee tips. De eerste: "Veel christenen denken als het gaat om seks voor  het huwelijk dat ze na stap A en B er voor kunnen zorgen dat ze niet bij stap C terechtkomen. Daarom zeg ik tegen mensen om mij heen vaak: 'Je krijgt nooit spijt van wat je niet hebt gedaan,' als het gaat om seks voor het huwelijk. Je hoort nooit mensen zeggen: 'Ik heb er spijt van dat ik niet veel verder ben gegaan voor het huwelijk op het gebied van seks.' Nee, je hoort juist dat mensen graag hadden gewild dat ze zichzelf hadden bewaard. Je krijgt dus nooit spijt op dit gebied van iets wat je niet hebt gedaan."

De tweede tip: "Behandel als man je vriendin alsof het je zus is. Doe niet net alsof je met haar getrouwd bent terwijl dit niet zo is. Hoe behandel je je zus? Ga zo met iemand om."


27-9-2012auteur: Rik Bokelmancopyright: www.cip.nl