Ahmadinejad: Komst van Jezus Christus is nabij

28/09/2012Ahmadinejad: Komst van Jezus Christus is nabij

"De Almachtige God heeft ons een man van vriendelijkheid belooft. De perfecte mens, vernoemd naar de Imam al-Madhi, zal in gezelschap van Jezus Christus komen," zei de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad gisteren in zijn jaarlijkse toespraak voor de VN. Ahmadinejad, die bekend staat om zijn Israëlhaat, sprak over de op handen zijnde komst van een "uiteindelijke Verlosser van een man die houdt van mensen en absolute rechtvaardigheid." Met 'Verlosser' doelt Ahmadinejad op de islamitische messias. Dit meldt Al Arabiya News.

Ahmadinejad is een sjiitische moslim die de islam aanhangt. Hij gelooft dat in de 10e eeuw Mohammed al-Mahdi, de twaalfde en laatste Imam, van de aarde verdween en vergezeld met Jezus zal terugkomen om de mensheid te redden. De datum van zijn terugkeer is volgens de president niet bekend, maar Ahmadinejad voegde toe dat zijn komst niet lang meer zal duren. Midden-Oosten-deskundige Joel Rosenberg noemde de eindtijdverwachting van Iraanse leiders eerder een "een zeer ernstige ontwikkeling, want de Iraanse leiders geloven dat de tijd voor oorlog met Israël dichterbij komt dan anderen hadden gedacht."

Zegen voor de wereld
De Iraanse president zei verder bij de VN dat de komst van de islamitische messias een zegen is voor alle gebieden op de wereld. "De komst van de uiteindelijke Verlosser, Jezus Christus en de Rechtvaardige zal leiden tot een eeuwig mooie toekomst voor de mensheid, niet geleid door geweld of oorlog, maar door een gedachte die is gebaseerd op vriendelijkheid voor iedereen.  Hun komst zal een bevroren lichaam nieuw leven inblazen. Laten we de handen ineen slaan om de weg vrij te maken voor Zijn uiteindelijke komst."

Ook haalde Ahmadinejad tijdens zijn toespraak traditioneel uit naar het Westen en Israël. Hij beschuldigde hen van "nucleaire intimidatie". Ahmadinejad zei verder dat de machtigste staten binnen de VN, zoals de VS, geweld gebruiken om de rest van de wereld te "terroriseren". Ahmadinejad doelde op het dreigement van Israël de islamitische republiek aan te vallen als Iran niet bereid is zijn nucleaire programma op te geven, schrijft NRC Handelsblad. Israël en het Westen denken dat Iran kernwapens ontwikkelt, terwijl het Iraanse regime zegt dat zijn nucleaire programma alleen vreedzame doeleinden heeft.

De Iraanse president voegde gisteren nog toe dat er voor Israël geen plaats is in het Midden-Oosten en dat het land "geëlimineerd" zou worden.
27-9-2012auteur: Jeffrey Schippercopyright: www.cip.nl